Greito užšaldymo įrenginiai

Greito užšaldymo / atvėsinimo įrenginiaiKiekvienas, kartą virtas maistas, greitai praranda skonines, maistines  bei organines charakteristikas. Itin greitai blogėja karštų patiekalų būklė. 

Tik greitas aušinimo procesas leidžia išlaikyti pradines maisto savybes, apsaugant nuo mikrobų agresijos. Itin svarbus atvėsinimo iki +3° C laikas - greitas atvėsinimas padeda išlaikyti šviežumą bei nepakitusias maisto skonines savybes iki 8 parų.

Siekiant išsaugoti maisto savybes ilgiasniam laikui - būtina jį itin sparčiai užšaldyti.

Lėto užšaldymo proceso metu maisto skysčiai virsta ledo kristalais, kurie gadina maistą. TECNODOM greitas užšaldymas leidžia susiformuoti mikro kristalams, išsaugant nepakitusias organines produktų savybes.

Po greito užšaldymo atšildyti produktai išlaiko drėgmę, skonį ir tekstūrą - galėsite kaip įprasta gaminti aukštos kokybės patiekalus.

Produkto temperatūros daviklis
 
  TECNODOM (Italija) greito atvėsinimo / užšaldymo įrenginių pagalba galėsite optimizuoti virtuvės darbo laiką, iki minimumo sumažinti porcijų svorio nuostolius, sugadintos produkcijos kiekius, o tuo pačiu ir išlaidas žaliavoms. Ne tik išsaugosite nepakitusias maisto savybes, bet ir suteiksite daugiau saugumo klientams. Visi šie privalumai greitai virsta papildomu pelnu.

Greito atvėsinimo / užšaldymo įrenginiai gaminami iš nerūdijančio plieno, izoliacijai naudojamas aukšto slėgio poliuretanas be CFC.

Vidinės kameros kampai - apvalinti, galinė dalis lengvai atidaroma, o agregatas - lengvai ištraukiamas, todėl šiuos įrenginius prižiūrėti nėra sudėtinga. Garintuvas atsitirpina automatiškai - pasibaigus šaldymo ciklui.

Instaliuota dinaminė šaldymo sistema su oro maišymu. Šaldymo ciklas reguliuojamas atsižvelgiant į vidinę produkto temperatūrą arba nustatytą ciklo trukmę.

Įrenginiai turi savaime užsidarančias duris su magnetine tarpine, elektroninį valdiklį su kambario temperatūros bei produkto temperatūros davikliais.

Įrenginiai pritaikytu darbui tropinėmis sąlygomis (+43 ° C /65%), gali būti komplektuojami su atskirai montuojamu šaldymo agregatu.

Kameroje sumontuoti bėgeliai pritaikyti GN1/1 tipo lentynėlėms bei 60x40 padėklams.

 

Papildoma informacija:

 

Greito atvėsinimo įrenginiai Greito užšaldymo įrenginiai
Greitas produktų atvėsinimas 
+70 ° C> +3 ° C
 
Greitas produktų užšaldymas 
+70 ° C> -18 ° C
 
Dėka intensyvaus šaldymo, produkto temperatūra iki +3° C sumažėja ne ilgiau kaip per 90 min.
 
Maistas geriausiai užkonservuojamas itin greitai jį užšaldžius.  Susiformuoja mikro kristalai, optimaliai išsaugantys produkto ląsteles.
 
Nuo +65° C iki +10° C temperatūra sumažėja taip greitai, kad nespėja susiformuoti kenksmingos bakterijos.
 
Nuo +70 ° C iki -18 ° C temperatūra sumažėja ne ilgiau kaip per 240 minučių.

 
Greitai atvėsinti produktai nepakitusias savybes išlaiko iki 8 dienų. Greitai užšaldyti produktai nepakitusias savybes išsaugo mėnesių mėnesiais.